4. tjedan psihologije u Gimnaziji Daruvar

Četvrti puta za redom psihologinja naše škole, Elizabeta Sabljić organizirala je tjedan psihologije u našoj školi, u sklopu 13. Tjedna psihologije u R Hrvatskoj.

Tjedan je obilovao sadržajima – održano je 5 predavanja i 2 radionice u 5 dana.

Radionice su održane za učenike 3. i 4. razreda naše škole, a predavanja su se odvijala u večernjim satima i bila su otvorena za sve zainteresirane. Događaj je prepoznat očito kao interesantan, jer publike nije manjkalo – dapače, tražila se stolica više. Svaku večer bilo je nazočno od 60-70 posjetitelja, od učenika do umirovljenika, kolega nastavnika, pedagoških djelatnika iz drugih ustanova, vrtića i slično, ali i građana, koji su svojim dolaskom potvrdili da je Tjedan psihologije pronašao svoju publiku i svoje mjesto među važnim događanjima u gradu. Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su došli i podržali ovu inicijativu da se psihologija kao znanost i njene teme promoviraju na ovakav način.

Kao školi organizatoru izuzetno nam je važno što smo uspjeli u svom naumu društveno odgovornog rada, gdje kao obrazovna ustanova možemo podijeliti znanja s građanima, koji su zainteresirani za ove teme i za rad na sebi. Rezultati su to nesebičnog rada i truda naše psihologinje, Elizabete Sabljić, koja pristupa poslu na takav svojstven način i promovira svoju struku kao znanost, od koje svi možemo imati koristi. Ulažući u sebe i svoj rad, ulaže i u naše učenike, ali ovim projektom i u širu društvenu zajednicu.

Zahvaljujemo se svim predavačima, posebice našim bivšim učenicima koji su svojim dobrovoljnim doprinosom dali svoj pečat ovom Tjednu.

Veselimo se novom Tjednu psihologije, 2021. godine.