VJEŽBAONICA

Program Hrvatskog školskog sportskog saveza

U našoj školi od šk. godine 2019./20. provodi se projekt Vježbaonica kroz koji želimo omogućiti učenicima stjecanje navike bavljenja tjelesnom aktivnošću te postići da tjelesna aktivnost ne predstavlja problem koji djeca moraju odraditi nego da bude trajno zadovoljstvo i njihov zdrav životni odabir.

Vježbaonica je program Hrvatskog školskog sportskog saveza koji se u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima provodi od listopada 2018. te je namijenjen svim učenicima srednjih škola. Provodi se kao dio aktivnosti školskih sportskih društava, a voditelji su isključivo nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture zaposleni u toj školi, s mogućnošću suradnje s vanjskim suradnicima školskog sportskog društva, roditeljima i klubovima.

Sve aktivnosti u programu Vježbaonice su zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti, a u našoj školi je svake godine oko 50-tak uključenih učenica i učenika.  

Voditelj Vježbaonice je prof. TZK, Emir Sulik.

Ciljevi vježbaonice

01

Expert Trainers

Poboljšanje zdravstvenog statusa učenika, stvaranje zdravih životnih navika i povećanje interesa za tjelesnom aktivnošću učenika.

02

Unlimited Access

Uključivanje što većeg broja učenika, prvenstveno onih koji nisu uključeni u sustav sportskih klubova, u organizirane školske sportske aktivnosti.

03

24/7 Online Support

Zadovoljenje učenikovih potreba za igrom, kretanjem, druženjem i istraživanjem.