DRŽAVNO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

U utorak, 11. svibnja 2021., održano je 62. državno Natjecanje iz matematike. Na natjecanju su sudjelovale naše učenice Petra Strejček i Ivana Rizner.

Jako smo ponosni na našu dragu i veselu Petru Strejček i njezine rezultate na natjecanjima iz matematike, koje niže još od osnovne škole. Ove godine je prvi puta sudjelovala na državnom Natjecanju iz matematike što je plod dugogodišnjeg marljivog rada i talenta. U B kategoriji 1. razreda ostvarila je izvrsno 15. mjesto. Petra uz rješavanje složenih matematičkih zadataka, u slobodno vrijeme trenira odbojku, pleše u folkloru, planinari i jako ju zanima astronomija. Želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu, a u uspjeh uopće ne sumnjamo. Njezina ponosna mentorica je Tanja Prhal.

U kategoriji  četvrtih razreda pozvano je 22  najbolje plasiranih učenika  sa županijskih natjecanja, među njima i naša Ivana Rizner, učenica 4. razreda. I ove godine, hrabro se suočila s jako složenim zadacima te se plasirala  na 10. mjesto. Ponosno podsjećamo da je Ivana svojim znanjem i zalaganjem, sve četiri godine svog srednjoškolskog obrazovanja izborila plasman na državno natjecanje iz matematike. Osim matematikom,  u slobodno vrijeme  Ivana se bavi  folklorom te je član češke besede i folklorne grupe Holubička. Uskoro će polagati državnu maturu, a plan joj je studirati matematiku na inžinjerskom smjeru Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu.  U tome joj želimo puno sreće i nimalo ne sumnjamo u njen uspjeh. Njezina mentorica je Snježana Varga.