Erasmus+ project Think globally – act locally in Laupheim, Germany 3 – 8 March 2024 (Day 1)

Naša ekipa od 14 učenika na čelu s profesoricama Draganom Jurić i Ribanom Moulis otputovala je u nedjelju, 3. ožujka 2024. na prvu mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta Think globally – act locally u Njemačku, u Laupheim. Prvog dana okupili su se zajedno s učenicima i nastavnicima iz Norveške u školi domaćina, upoznali se s ravnateljicom i školom. U radionici – „Učimo o Njemačkoj“ – učenici su se prilikom obilaska grada upoznali s osnovnim njemačkim vokabularom i kulturom. U školi je uslijedila prezentacija o temi održivosti u Njemačkoj i kratka rasprava na temu: Kako temu „održivost“ optimizirati u školi? Nakon pauze za ručak učenici su radili prezentacije u sklopu zajedničkog zadatka za eTwinning projekt o održivom razvoju, a nastavnici su u školskom dvorištu posadili Erasmus drvo – likvidambar.
Učenici koji sudjeluju u mobilnosti: Lena Brletić, Nikol Bartoniček, Gregor Trbojević, Valentina Ditrih, Antonija Krejči, Alina Kaličanec, Mirta Čikor, Ivan Breber, Ema Bartoniček, Noa Rukavina, Lana Vitina, Lukas Pilizzari, Carla Cantoni i Dominik Policky. 

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.