Šesti dan maturalnog putovanja

Nakon doručka uslijedila je odjava iz hotela Cuba i putovanje prema Bologni. U Bologni smo posjetili Katedralu sv. Petra, zatim Piazzu Maggiore s Neptunovom fontanom i Bazilikom sv. Petronija s još uvijek nedovršenom fasadom te najstarije svjetsko sveučilište (ili jedno od najstarijih), osnovano 1088. godine. Tornjevi su među najprepoznatljivijim obilježjima Bologne i nekoć ih je bilo oko dvije stotine, no do danas je ostalo očuvano samo nekoliko (Torre Asinelli i Torre Garisenda). Nakon toga smo prošetali tržnicom i mogli uživati u bogatstvu boja i mirisa. Poslije Bologne autocestom kroz Italiju i Sloveniju smo nastavili put prema kući i stigli u pristojnim večernjim satima.
Zahvaljujemo agenciji VB Tours na odličnoj organizaciji maturalnog putovanja, a posebne zahvale idu vrhunskom vodiču Žarku i odličnim vozačima Anti i Josipu. S učenicima u pratnji su bili nastavnici Ivana Milašin (3.a), Tanja Prhal (3.b) i Ivan Horina (3.c). Svi tekstovi i fotke nastali su zajedničkom suradnjom učenika sva tri razreda i njihovih nastavnika u pratnji.
Osim što su puno toga vidjeli i naučili, učenici su imali priliku razvijati i socijalne kompetencije te se nadamo da će im ovo putovanje ostati u odličnom sjećanju do kraja života!