Državna natjecanja 2020.

Na županijskim natjecanjima održanim u ožujku (osim Geografije u rujnu) ove godine 5 učenika naše škole ostvarili su 6 plasmana na tri državna natjecanja:
  • Valentino Janda (student) – Geografija;
  • Karlo Lučan (student) – Logika;
  • Iva Bakarić (student) – Logika i Matematika;
  • Ivana Rizner (4. r.) – Matematika;
  • Mihaela Horvat (2. r.) – Matematika.
Mentorica za Logiku je prof. Jela Kusaković, a za Matematiku prof. Snježana Varga za Ivanu i Mihaelu i prof. Tanja Prhal za Ivu. Valentinov mentor je prof. Ivan Horina.
Na žalost učenika i mentora, ali i naše škole, Iva i Karlo nisu u mogućnosti doći na državna natjecanja koje će se po istom modelu (kao županijska) održati u našoj školi, zbog neodgodivih fakultetskih obveza. Ali, Mihaela i Ivana se natječu u ponedjeljak, 26. listopada 2020. Valentino će natjecanju pristupiti 23. studenog.
Nakon sadašnjih provedenih natjecanja od do sada objedinjenih pozivnih listi ističemo plasman učenice Martine Krejči (3. r.) na Državno natjecanje iz Hrvatskog jezika, a njena mentorica je prof. Elena Petrušić.
Ističemo kako je bilo iznimno teško organizirati natjecanja u uvjetima u kojima se nalazimo, kao i činjenicu da su prošlogodišnji maturanti ipak ostali uskraćeni zbog svojih novih obaveza te nisu u ravnopravnom položaju s ostalim učenicima. Ponosni smo na sve učenike koji su sudjelovali i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.