Državno natjecanje – Hrvatski jezik

Ema Šepl, učenica 4. b razreda, ove je godine sudjelovala na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika održanom 5. svibnja u Gimnaziji Daruvar. Sudjelovao je 31 učenik, a Ema je osvojila 2. mjesto. Ostvarila je 94/100 bodova, a to je samo jedan bod manje od rezultata prvoplasiranog učenika. Ema je postigla nezapamćen uspjeh, ne samo u našoj školi, već i na županiji.  Rezultat je to kontinuiranog rada na redovnoj i dodatnoj nastavi te iskustva na školskim i županijskim natjecanjima tijekom sve četiri godine. Zajedno s mentoricom Romanom Žukinom dočekala je najljepše priznanje koje se može dobiti za učenje i poučavanje jezika milog tvoga i moga  – jezika hrvatskoga. Znanja koja je Ema stekla iz jezika siguran su zalog za sjajnu budućnost u svim područjima njezina života.

Ema Šepl i Romana Žukina

 Na natjecanju je sudjelovala i učenica Martina Krejči iz trećeg razreda koja je zauzela 25 mjesto. Martina je svojim radom i iznimnim interesom za hrvatski jezik postigla velik uspjeh već svojim dolaskom na državnu razinu Natjecanja naročito u ovim neizvjesnim vremenima i pandemijskim uvjetima. Njezina mentorica je Elena Petrušić.

Elena Petrušić i Martina Krejči

Svaki plasman na državnu razinu zahtijeva veliki rad i odricanje. Čestitamo učenicama i mentoricama na velikom uspjehu i predstavljanju škole!