Gradska smotra Lidrano 2024.

Ovogodišnja Gradska smotra Lidrano održana je u srijedu, 7. veljače u organizaciji Tehničke škole Daruvar. Okupljeni članovi povjerenstava, mentori i sudionici smotre vidjeli su tri pojedinačna scenska nastupa i jedan skupni. Za Županijsku smotru odabrana su dva samostalna scenska nastupa: monolog Vilinsko kolo u izvedbi Ane Jurkić, učenice prvoga razreda Gimnazije Daruvar (mentorica Romana Žukina)  i govor Uvedimo klimu kao nastavni predmet u škole u izvedbi Vite Jirasek, učenice drugoga razreda Ekonomske i turističke škole Daruvar (mentorica Lovorka Levak). Skupni scenski rad također je upućen na višu razinu smotre. Radi se o dramsko-scenskoj igri Carev novi profil u izvedbi učenika Gimnazije Daruvar. To su: Tara Andrijević, Valentina Ditrih i Elena Pavlič (učenice drugoga razreda) te Karlo Krejča i Lucija Varat (učenici trećega razreda). Njihova mentorica je Romana Žukina. U povjerenstvu koje je vrednovalo dramsko-scensko stvaralaštvo bile su profesorice Željka Hodak, Žana Kovačević i Sanja Janković.

Od pristiglih literarnih radova na višu razinu smotre upućeni su radovi Lee Rad (Labirint), Lane Rad (Tumač znakova) i Darije Kužilek (Memoari moje mladosti), učenica četvrtoga razreda Gimnazije kojima je mentorica profesorica Sanja Janković. Povjerenstvo za literarni izraz sačinjavale su profesorice Anita Cigut, Katja Husak i Natalija Lacina.

 U kategoriji novinarskih radova na Županijsku smotru upućen je rad Eme Kuzle (Ihor Bezpalko – heroj Gimnazije Daruvar), učenice drugoga razreda Gimnazije (mentorica Romana Žukina), a rad su vrednovale članice Povjerenstva profesorice Ljubica Buzdum, Lovorka Levak i Elena Petrušić.

Svima sudionicima čestitamo na sudjelovanju i želimo da ustraju u kreativnom stvaralaštvu. Čestitamo svima koji su upućeni na višu razinu smotre i nadamo se da će njihovi radovi biti zapaženi.

                                                                                                                              Romana Žukina

Foto TŠD