Međunarodni dan rijetkih bolesti

Danas, 28. veljače, se obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti, s ciljem podizanja svijesti o rijetkim bolestima te pružanja podrške oboljelima i njihovim obiteljima. Učenici 2. razreda rado su se uključili u razne aktivnosti te na simboličan način pružili podršku oboljelima. Nakon uvodnog predavanja sudjelovali su u radionici, izrađivali otiske dlanova u bojama koje simboliziraju Dan rijetkih bolesti te pripremili materijale za ukrašavanje panoa i hodnika. Materijali korišteni u radionici preuzeti su sa službene stranice Rare Disease Day i Hrvatskog saveza za rijetke bolesti.

Maturanti su nastavili s aktivnostima podizanja svijesti o rijetkim bolestima. Na zajedničkom satu izborne nastave biologije i psihologije razgovarali su o rijetkim bolestima s naglaskom na konkretne načine pristupa oboljelima i njihovim obiteljima. Osmislili su poruke podrške koje su uz ostale kreativne radove izložili na dva zajednička panoa. Neizostavni su bili i otisci dlanova u zaštitnim bojama Međunarodnog dana rijetkih bolesti.

 

Pripremili:

učenici 2. r. izborne nastave iz biologije i profesorice Marina Malešević, učenici 4. razreda izborne nastave biologije i psihologije i profesorice Elizabeta Sabljić i Ivana Ančić Antolović.

#rarediseaseday

#rijetkebolesti

#imismozebra

#imivolimozebru