Primjena modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika

S obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika.
Provođenjem mjere dobrovoljnog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom (molimo obratite pozornost na kontakt s pozitivnim ukućanom kasnije u tekstu), a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo u prostorijama škole.
Detaljnu obavijest za roditelje/skrbnike možete preuzeti ovdje, kao i obrazac o nepristanku na mjeru, ukoliko ga trebate. Roditelji će od svojih razrednika dobiti detaljne upute tijekom četvrtka, 10.2., kao i specifičnosti za našu školu. O provođenju mjere možete pročitati na ovoj poveznici – stranice MZO-a, kao i odgovore na često postavljana pitanja.