PRODUKCIJA DRAMSKIH SKUPINA SREDNJIH ŠKOLA

Produkcija je održana 27. 4. u holu srednjih škola u Daruvaru u organizaciji Gimnazije Daruvar, a izvedene su dramsko-scenske igre s kojima su učenici nastupili na ovogodišnjem Lidranu.

Maturanti Ekonomske i turističke škole izveli su igru Čižmeni svatovi za koju su sami napisali tekst. Humorističnost ove predstave postignuta je na više načina (jezikom, kostimografijom i koreografijom), a dinamičnost glazbom i obraćanjem publici. Od više tema koje donosi ova predstava, ističe se brak iz interesa.

Nekoliko prizora iz Goldonijeve Krčmarice Mirandoline izveli su učenici Ekonomske i turističke škole. Svojom izvedbom pokazali su da se mogu nositi sa zahtjevnošću ovoga teksta i da je odnos muškaraca i samosvjesne žene uvijek aktualna tema.

Tekst Za dramsko-scensku igru Večer bez veze ili O komunikaciji nastao je prema Ionescovoj Ćelavoj pjevačici. Tema je apsurd suvremenog života, tj. kako je sve veći napredak u tehnologiji doveo do raznih društvenih problema. Na prvi pogled bezazlena i besmislena, ali zapravo igra koja potiče na razmišljanje o odnosima među ljudima.

Iako ispričane različitim scenskim sredstvima i metodama, sve tri igre na humorističan i satiričan način kritiziraju probleme današnjice. Oduševljenje publike dokaz je da su družine i njihovi voditelji to učinili izvrsno.