Škola skijanja u Slovačkoj

Od 25. do 31. ožujka ukupno 38 učenika (od toga 21 iz naše škole) sudjelovalo je na školi skijanja u Republici Slovačkoj. Organizatori škole skijanja su Češka osnovna škola Josipa Ružičke Končanica, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek i Savez Čeha u RH.
Škola skijanja je organizirana u poznatom slovačkom skijalištu Jasná. Učenici koji su pohađali ovogodišnju školu skijanja su već prošli skijaške osnove, tako da su se uspješno spuštali i sa zahtjevnijih staza. Najviši vrh skijališta, koje se nalazi u Niskim Tatrama, bio je Chopok na čak 2024 metara nadmorske visine. Iako je bio kraj ožujka, vladali su pravi zimski uvjeti.
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, jedan dan nije bilo moguće skijati, tako da je za učenike organiziran odlazak u vodeni park Bešeňová, na karting stazu te na bowling u grad Liptovský Mikuláš.
Učenici su bili smješteni u hostelu Gejdák u gradu Ružomberoku. U sklopu hostela nalazila se i mini eko farma u idiličnom krajoliku izvan gradske gužve.
U ime naših učenika zahvaljujemo organizatorima, ponajprije ravnatelju ČOŠ Josip Ružička Končanica gospodinu Jaromiru Vrabecu. U pratnji naših učenika bio je profesor Ivan Horina.