Susret generacije maturanata školske godine 1991./1992.

4. lipnja, subota, 2022. je bio poseban trenutak za maturante generacije 1991./1992. jer su došli proslaviti trideset godina od završetka svog srednjoškolskog obrazovanja.
1991./1992. je bila specifična i drugačija od bilo koje, do tada, školske godine. U ratnim uvjetima, u kojima je bilo otežano obrazovanje u gradu Daruvaru, uz napor obrazovnih djelatnika i lokalne zajednice, ova (ratna) generacija učenika uspjela je završiti svoje četverogodišnje obrazovanje i uspješno upisati željene fakultete.
1992. godine, kada je službeno osnovana Gimnazija Daruvar (do tada je bila dio Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje kao i današnja Ekonomska i turistička i Tehnička škola), ova generacija je bila prva generacija Gimnazije koja je završila po gimnazijskom programu.
Učenici gimnazije koji su došli na susret: Daniela Draštata Flock, Dario Draštata, Miroslav Borković, Neda Vuković (Ilijević), Anja Šteković i Aleksandra Majić Skrbinšek, nisu skrivali oduševljenje i zadovoljstvo što su se ponovo našli u školskim klupama i što su imali prigodu prisjetiti se zgoda i nezgoda iz školskih dana. Njihov razrednik bio je Ljubomir Miletić, profesor hrvatskog jezika..
Kako danas izgledaju učionice, kako je u njima sjediti ponovo te kako je škola opremljena, u to su se imali prilike uvjeriti obilaskom prostora, pri čemu nisu skrivali znatiželju pa i iznenađenje. U znak sjećanja na ovaj susret, na dar su dobili monografiju 50 godina daruvarske Gimnazije.
Tridesetogodišnjicu su proslavili zajedno s paralelnom generacijom elektrotehničkog i strojarskog usmjerenja.

Maturante dočekala i ugostila i članak napisala: Jela Kusaković