Best in English

U petak 26. studenog učenici Gimnazije Daruvar sudjelovali su u međunarodnom online natjecanju Best in English u organizaciji Chech-us agencije pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja Češke Republike. U natjecanju sudjeluju tisuće srednjoškolaca i traje 60 minuta. Cilj je motivirati učenike da unaprjeđuju svoje jezične vještine te da se okušaju u provjeri znanja s vršnjacima iz Europe, ali i šire. Ispit provjerava znanje gramatike, te vještine čitanja i slušanja s razumijevanjem na razini B2 do C1, a ove godine ukupan broj bodova bio je 125.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 30 učenika, od toga 8 učenika drugih, 4 trećih i čak 18 učenika završnih razreda, kojima je ovo natjecanje poslužilo kao zagrijavanje za ispit državne mature koji ih uskoro očekuje. Trenutna situacija s pandemijom omogućila je da natjecanju mogu pristupiti dvije grupe učenika u različito vrijeme, a sudjelovali su i učenici u samoizolaciji od kuće uz superviziju preko sustava Teams.  Natjecanje su organizirale nastavnice engleskog jezika i mentorice učenika Nina Tuček i Antonia Varat uz tehničku podršku prof. Ivane Milašin.

Čak 12 učenika ima preko 80%, a najbolji rezultat je čak 93% riješenosti testa. Službene rezultate kojima će se odrediti pojedinačni uspjesi učenika, ali i plasman škole, očekujemo u narednih dva tjedna.

Svim učenicima čestitamo na uspješnom sudjelovanju i postignutim rezultatima!

Antonia Varat, prof.