OPĆE upute za nastavu na daljinu

U tijeku je izrada virtualnih učionica kojima ćete pristupati pomoću svojih korisničkih podataka od Carneta. Poveznice na virtualne učionice objavit ćemo ovdje čim budu formirane.

Nastava će se odvijati na sljedeći način:

  • 1., 2. i 3. razred – materijale online i u virtualnim učionicama, u OneNote-u. U ponedjeljak – pogledati snimljene online materijale prema rasporedu o kojem će vas obavijestiti razrednik. U utorak – snimljeni materijali i testiranje virtualnih razreda s predmetnim nastavnicima. Od srijede – virtualni razred  i slijedite upute razrednika i predmetnih nastavnika.
  • 4. razred – u ponedjeljak gledate nastavu na Sportskoj televiziji (12:45 – 14:00 – MAT, HRV, GEO, ENG, NJEM) i testirate virtualni razred s razrednikom. U utorak gledate nastavu na SPTV i testirate virtualni razred s razrednikom i predmetnim nastavnicima, u srijedu – virtualni razred  i slijedite upute razrednika i predmetnih nastavnika.

Kratke upute kako se logirati u Office 365 za škole i raditi u OneNote-u imate ovdje. Upute za virtualne učionice objavit ćemo naknadno, kad budu formirane.

Budući da ovi sustavi nisu dimenzionirani za ovakvo opterećenje trenutno rade usporeno i ponekad sa zastojima, molimo za strpljenje i razumijevanje.

Aktivnosti u virtualnim učionicama treba izvršavati kao i da idete u školu, ali to ne mora biti u realnom vremenu, nego tijekom dana, pogotovo ako dijelite uređaj s braćom ili sestrama. Dakle, bilo kada u tijeku dana, sve je prihvatljivo. Nastavnici i razrednici će pratiti vaš rad i aktivnosti u virtualnim učionicama. Ako niste bili uopće aktivni u virtualnom razredu roditelji trebaju opravdati vaš izostanak razredniku. Tijekom dva nadolazeća tjedna nema ocjenjivanja.

U virtualnom okruženju vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja, isto kao i u učionici. To znači da za neprimjerene oblike možete snositi posljedice, ali vjerujem da se to neće događati.

Za sve eventualne poteškoće tijekom rada javite se razrednicima ili meni, na mail romana.herout1@gmail.com ili u inbox na školskom FB profilu.