ZVRŠNI PROGRAM GIMNAZIJE DARUVAR

U utorak 18. lipnja 2024. održali smo našu tradicionalnu završnu priredbu u kinodvorani Pučkog učilišta Daruvar. Prigodnim programom oprostili smo se od naših maturanata te podijelili priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima na natjecanjima. U ulozi voditelja ovogodišnjeg programa bili su učenici 3. razreda Karlo Krejča i Lucija Varat, a program je osmislila profesorica Sanja Janković.

Na početku programa slijedile su glazbene točke naših učenika Margarete Batinić, Lane i Lee Rad, Mie Zavadil i Josipa Marinovića. Niz glazbenih točaka prekinula je učenica prvog razreda Ana Jurkić koja je  kazivala narodnu priču Vilinsko kolo, monolog s kojim se ove godine plasirala na Državnu smotru LiDraNo. Ponovno su slijedile glazbene točke. Bruno Bilek i Jonaš Stanja Brdar otpjevali su pjesmu Muž na konci sveta uz pratnju ravnateljice, Ana Matić je uz pratnju Tare Andrijević izvela pjesmu Moja prva i posljednja ljubavi, Tara Andrijević otpjevala je pjesmu Wild horses The Roling Stonesa, a za kraj je nastupila Ana Marinović.

U drugom dijelu programa ravnateljica Romana Herout pozdravila je sve prisutne, čestitala svim nagrađenim te održala oproštajni govor maturantima. Nakon toga slijedila je podjela svjedodžbe maturantima, govori razrednika Ivane Milašin, Ivane Ančić Antolović i Ivana Horine te predstavnika učenika Lucije Posavec (4. a),  Lee Rad (4. b) i Stinne Ene Bedi (4. c). Iznenađenje je bila pjesma koju je otpjevao 4. c i tako se oprostio od svog razrednika i škole.  Pjesma je imala dodatnu vrijednost jer je to bila pjesma koju je ravnateljica napisala prije mnogo godina za tada trinaestogodišnjeg Ivana Horinu.

U trećem dijelu programa slijedila su priznanja učenicima i njihovim mentorima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima ili su osvojili prvo mjesto na županijskoj razini kao i učenicima koji su se natjecali na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan i međunarodnom natjecanju iz engleskoj jezika Best in English.

Nagrađeno je i četvero maturanata za izvrstan uspjeh 5.00 tijekom sve četiri godine gimnazijskog  školovanja, a ove godine su dobile priznanje i učenici koji su sudjelovali u predstavljanju škole učenicima osmih razreda. Nakon toga proglašeni su najučenici svakog razreda po izboru učenika.

Na kraju programa slijedila je pjesma profesorica i jednog profesora kao iznenađenje za maturante. Profesorice su prilagodile pjesmu Zastave Parnog valjka i njome se oprostile od maturanata.